RICS2024

Sponsoren
maken RICS
mogelijk

Wilt u in 2024 onderdeel zijn van het succes van RICS?

Scroll voor meer

Dit is RICS

​RICS staat voor Rotterdam Intensive Care Symposium. RICS is de afgelopen jaren gegroeid tot een hoogstaand jaarlijks nationaal en internationaal symposium voor professionals die werkzaam zijn binnen de Intensive Care. Een verdiepend, uitdagend en innovatief symposium van drie dagen. RICS wordt steeds groter, ook internationaal, met uitnodigingen die verstuurd worden naar België, Duitsland, Engeland en de Nederlandse Antillen. 

​Wij organiseren in 2024 alweer de 7e editie in onze prachtige stad. In de afgelopen jaren heeft RICS zich, met haar ambitieuze en energieke team, verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Ook deze 7e editie van RICS belooft weer uniek te worden met een 3-daags vernieuwd programma.

Wanneer u rechts een account aanmaakt kunt u meer informatie vinden omtrent RICS en onze sponsorpakketten. Als u een account heeft aangemaakt moet deze door RICS worden beoordeeld alvorens u toegang heeft tot alle onderdelen. Wij streven er naar dit tijdens werkdagen binnen 48 uur te doen waarna u bericht ontvangt.

Log in als sponsor

Algemeen

Informatie sponsor

RICS staat voor Rotterdam Intensive Care Symposium. RICS is de afgelopen jaren gegroeid tot een hoogstaand jaarlijks nationaal en internationaal symposium voor professionals die werkzaam zijn binnen de Intensive Care. Een verdiepend, uitdagend en innovatief symposium van drie dagen. RICS wordt steeds groter, ook internationaal, met uitnodigingen die verstuurd worden naar België, Duitsland, Engeland en de Nederlandse Antillen. 

​Wij organiseren in 2024 alweer de 7e editie in onze prachtige stad. In de afgelopen jaren heeft RICS zich, met haar ambitieuze en energieke team, verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Ook deze 7e editie van RICS belooft weer uniek te worden met een 3-daags vernieuwd programma.  

​Op dinsdag 9 april starten wij met drie masterclasses over ventilatie, circulatie en renaal in de panoramazalen van het Maashotel Rotterdam Centre (voorheen Intell Hotels) met uitzicht over de Maas. De masterclasses ventilatie, circulatie en renaal zijn exclusief toegankelijk voor medisch specialisten, fellows IC, Practitioners, Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten die werkzaam zijn binnen de Intensive Care. Tijdens deze masterclasses gaan wij de diepte in met gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland. 

​Op woensdag 10 april en donderdag 11 april organiseren wij de twee symposiumdagen met vier verschillende programma’s in het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Er zijn vier centrale thema’s: op woensdag komt ventilatie en milieu interne aan bod. Op donderdag komt het thema circulatie en renaal aan bod, maar ook onderwerpen buiten deze thema’s passeren de revue op beide dagen. 

​In aanloop naar RICS 2024 organiseren wij vanaf oktober 2023 t/m maart 2024 maandelijks een (gratis) webinar voor zorgprofessionals die affiniteit hebben met de Intensive Care. Een divers palet aan onderwerpen komt in deze webinars terug. Extra exposure voor u als sponsor is hierin dus mogelijk.  

Lees meer Inklappen

Voor welke doelgroep is RICS?

RICS richt zich op onderwerpen die aansluiten bij de zorg op de Intensive Care maar is hiermee niet uitsluitend voor Intensive Care professionals. Ook deze editie zullen de volgende doelgroepen vertegenwoordigd zijn:

Medisch specialisten, IC-verpleegkundigen, Ventilation-, Circulation- en Renal Practitioners, Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten, MC-verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Daarnaast sluit het programma goed aan voor CCU-verpleegkundigen, SEH-verpleegkundigen, HCK-medewerkers, Bachelor Medisch Hulpverleners, anesthesiemedewerkers, cardiologen, anesthesiologen, longartsen, klinische fysica, SEH-artsen en anderen geïnteresseerden in de Intensive Care.   

Lees meer Inklappen

Sponsor worden van RICS?

​Een unieke beleving rijker; tijd voor uw potentiële- of bestaande klanten; voldoende ruimte voor u en uw product; en dit alles naast een fantastisch symposium wat tot in de puntjes is geregeld. Dát is sponsor zijn van RICS. Van aanmelding tot evaluatie verzorgen wij alles, ja echt alles!  

​Wij maken uw deelname bekend aan onze volgers middels de nieuwsbrief, Social Media en tijdens de webinars in aanloop naar RICS 2024. En u heeft een vaste contactpersoon waarbij wij de lijntjes graag kort houden.  

​U maakt een keuze uit één van de onderstaande sponsorpakketten via onze website, wij leggen de afspraken vast en daarna begint het avontuur met RICS. Middels de onderstaande link krijgt u toegang tot onze digitale sponsoromgeving. Hier kunt u informatie vinden en veel gestelde vragen. Hier vindt u ook in aanloop naar het symposium alle informatie die u nodig heeft.  

​RICS biedt een unieke kans op exposure van uw bedrijf, merk, naam en producten. 

Boven aan deze pagina kunt u vrijblijvend een account aanmaken. De organisatie streeft er naar u tijdens werkdagen binnen 48 uur toegang te geven tot uw persoonlijke pagina. Hier vind u aanvullende informatie evenals onze sponsorbrochure. Hierin kunt u meer lezen over onze sponsorpakketten. Natuurlijk zijn wij ook bereid mee te denken als het gaat over een sponsorpakket op maat. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Lees meer Inklappen

Contact opnemen

Het kan natuurlijk altijd zijn dat u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden in deze FAQ. Dan kunt u ons altijd bereiken via de contactgegevens die u onder aan deze pagina kunt vinden.

Lees meer Inklappen

Organisatie

Wanneer u sponsor wordt van RICS bent u in goede handen. Dit krijgen wij terug van sponsoren en merken wij doordat wij jaar in jaar uit sponsoren opnieuw mogen verwelkomen op RICS. Wil u meer weten over de organisatie van RICS? Door hier te klikken komt u op onze pagina Over RICS.

Lees meer Inklappen

Onze RICS locaties

RICS vindt iedere jaar plaats op twee locaties in onze mooie stad Rotterdam. Onze Masterclasses vinden plaats in het Maashotel Rotterdam Centre (Leuvenhaven 80 in Rotterdam). Onze symposiumdagen vinden plaats in Rotterdam Ahoy (Ahoyweg 10 in Rotterdam). In de FAQ categorieën Masterclasses en Symposiumdagen vindt u meer informatie over deze twee locaties.

Lees meer Inklappen

Welke logo's heeft de organisatie nodig?

Om de naam van uw bedrijf aan onze deelnemers te presenteren hebben wij uw logo nodig in format .PNG en .EPS. Wij gebruiken uw logo voor branding op onze website, in onze nieuwsbrieven, tijdens onze webinars en natuurlijk tijdens RICS. Het afsluiten van een sponsorovereenkomst geeft recht op branding met een logo. Mocht u meer logo's willen inbrengen neem dan contact op met de organisatie.

Lees meer Inklappen

Overnachten

Vanuit de organisatie verzorgen wij geen overnachtingen. Wel kunnen wij u het Van der Valk hotel Ridderkerk (Krommeweg 1 in Ridderkerk) aanbevelen en het Maashotel Rotterdam Centre (Leuvenhaven 80 in Rotterdam). Beiden zijn op korte afstand van het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Tevens vinden de masterclasses plaats in het Maashotel Rotterdam Centre.

Lees meer Inklappen

Hoe herkent u de organisatie?

Leden van de organisatie zijn makkelijk herkenbaar aan de witte overhemden en blouses met het kenmerkende blauwe RICS-logo. Er is altijd iemand van de organisatie aanwezig in de zalen, sponsorruimte en bij de informatiebalie. Tevens krijgt u als sponsor een QR-code waarmee u contact kunt opnemen met iemand van de organisatie.

Lees meer Inklappen

Waar vindt u de algemene voorwaarden?

Wanneer u bovenaan deze pagina inlogt (nadat u een account hebt gemaakt) kunt u de brochure downloaden. In deze brochure vindt u naast informatie en onze sponsorpakketten ook onze algemene voorwaarden.

Lees meer Inklappen

Is er een livestream?

Tijdens eerdere edities verzorgde RICS een livestream voor deelnemers wat voort kwam uit de maatregelen in de nasleep van Corona. We merkte afname in interesse van deelnemers waarna de organisatie heeft besloten geen stream meer aan te bieden. Dit betekend dat u als sponsor daadwerkelijk alle deelnemers (live) kunt ontmoeten.

Lees meer Inklappen

Het blauwe RICS is groen!

Ook RICS is zuinig op onze aarde. Dit doen we op verschillende manieren, hieronder een kleine uiteenzetting.

  1. U ontvangt als potentiële sponsor al enkele jaren onze brochure via de mail en niet meer per post.
  2. Deelnemers worden via schermen en onze website op de hoogte gehouden van ons programma op de verschillende dagen. Dit wordt vergemakkelijkt doordat een QR-code op onze batches te vinden is. Ons programma is niet meer op papier te verkrijgen.
  3. De toegangsbewijzen voor deelnemers worden door ons gescand vanaf de mobile devices van de deelnemers en hoeven niet uitgeprint te worden.
  4. De batches en laneyards herbruiken wij en kunnen jaren meegaan. Wij verzamelen deze actief aan het einde van de symposiumdagen.
  5. Samen met de cateraars van Maashotel Rotterdam Centre en Rotterdam Ahoy kijken wij zeer nauwkeurig naar wat we onze deelnemers en sponsoren aanbieden om food waste te minimaliseren.
  6. In de keuze van onze locaties hebben we heel bewust gekeken naar goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Wij lichten onze deelnemers ook in over bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

 . 

Lees meer Inklappen

Waar kan ik de flyer downloaden?

RICS maakt elk jaar een flyer om de komende editie aan te kondigen. Deze kunt u ook bekijken door hem te downloaden via onze website. Door hier te klikken komt u op deze pagina.

Lees meer Inklappen

Mag ik als sponsor reclame maken voor RICS?

RICS is natuurlijk altijd blij wanneer er reclame voor ons symposium wordt gemaakt. Hier heeft u als sponsor en wij als organisatie baad bij. Wij willen u vragen om in dat geval contact op te nemen met de organisatie zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Lees meer Inklappen

Masterclasses

Waar vinden de masterclasses plaats?

Wij bieden net als tijdens de laatste editie drie masterclasses aan. Ventilatie, Circulatie en Renaal. Voor u als sponsor is het, afhankelijk van uw sponsorovereenkomst, mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Omdat RICS een echt Rotterdams symposium is laten we dit graag terug zien op onze locatie. Het Maashotel Rotterdam Centre bied een prachtig uitzicht over de Maas, de stad en de skyline op de Kop van Zuid. U kunt het Maashotel Rotterdam Centre vinden aan de Leuvenhaven 80 in Rotterdam.

Lees meer Inklappen

Waar kan ik het beste parkeren tijdens de Masterclasses?

Het laden en lossen van eventuele materialen kan door kort te parkeren bij de valet parking. Er wordt gecontroleerd op de parkeerduur. Er zijn twee opties om uw voertuig(en) te parkeren:

- Zalmstraat 1, Rotterdam (GPS parking Erasmusbrug)

- Terwenakker 18, Rotterdam GPS parking Boompjes)

Lees meer Inklappen

Welke masterclasses worden er aangeboden?

Al enkele jaren biedt RICS masterclasses aan alvorens de symposiumdagen van start gaan. Tijdens deze masterclasses gaan we 'echt' de diepte in en deze zijn hierdoor niet voor iedereen toegankelijk. In drie verschillende ruimtes hebben we het over Ventilatie, Circulatie en Renaal. Als sponsor kunt u kiezen welk twee onderwerpen het dichtst bij uw product of dienst passen en bij die masterclasses aansluiten.

Lees meer Inklappen

Wie zijn de deelnemers?

Tijdens onze masterclasses proberen we echt een de diepte in te gaan. Daarom zijn onze masterclasses niet voor iedereen toegankelijk. Onze masterclasses zijn toegankelijk voor: medisch specialisten, Ventilation-, Circulation- en Renal Practitioners, Physician Assistants, Fellow en Verpleegkundig Specialisten.

Lees meer Inklappen

Sponsorpakketten

Wat is er mogelijk?

RICS biedt zijn sponsoren de keuze uit drie standaard sponsorpakketten namelijk: Markthal (zilver), Erasmusbrug (Goud) en Euromast (platinum). Hoe groter het pakket hoe meer u ontvangt. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de stand, het aantal video pitches tijdens onze goed bekeken webinars en een plek op onze masterclasses. Kijk voor de mogelijkheden en de prijzen in onze brochure door bovenaan deze pagina in te loggen. Het kan natuurlijk zijn dat de pakketten niet op uw wensen aansluiten. Wij gaan graag met u in gesprek om een gepersonaliseerde aanbieding te doen. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Lees meer Inklappen

Hoe verloopt de betaling?

Wanneer we tot een overeenkomst zijn gekomen zal er een factuur worden opgemaakt. De factuur wordt u vervolgens aangeboden vanuit het Maasstad ziekenhuis Rotterdam. Dit is het ziekenhuis van waaruit de RICS organisatie werkt. Eventuele ordernummers die op de factuur moeten worden vermeld kunt u tijdens uw inschrijving doorgeven.

Lees meer Inklappen

Waar komt mijn branding tijdens het symposium?

Tijdens het symposium kunt u uw logo op verschillende plekken tegen komen. Wanneer de deelnemers binnenkomen ziet u uw logo op de grote schermen van de aanmeld- en informatiebalie. Ook op de schermen in de expositieruimte vind u uw logo terug. Echt spectaculair is het wanneer u uw logo terug ziet op de twee zogenaamde totempalen die naast het podium zijn geplaatst. Zie afbeelding hieronder. RICS doet nog meer aan branding van uw organisatie, zie hiervoor het punt Welke logo's heeft de organisatie nodig? hierboven in de FAQ.

Branding in de hoofdzaal tijdens RICS Branding in de hoofdzaal tijdens RICS

Lees meer Inklappen

Ik wil een stand delen. Mag dat?

Nee, dit is niet mogelijk. Wat bijvoorbeeld wel kan is dat twee firma's met ieder een eigen sponsorovereenkomst de samenwerking zoeken en bijvoorbeeld een gezamenlijke stand inrichten. Om verwarring te voorkomen is het wel noodzakelijk om dit in overleg met de organisatie te doen.

Lees meer Inklappen

Symposiumdagen

Waar vinden de symposiumdagen plaats?

Net als de laatste edities vinden de symposiumdagen opnieuw plaats in Ahoy. Ahoy biedt ons veel voordelen zoals parkeerruimte, toegankelijkheid met auto en via OV en modern ingerichte ruimtes. Ook is de locatie toegerust voor leveranciers met een ruimte laad en los plek en grote goederenliften. U kunt Ahoy vinden aan de Ahoyweg 10 in Rotterdam.

Lees meer Inklappen

Waar kan ik parkeren?

Ahoy beschikt over vele honderden parkeerplekken waardoor er altijd een parkeerplek beschikbaar is. Ook is er aan de achterkant van het gebouw ruimte om te laden en te lossen, het is echter niet toegestaan om hier te parkeren.

Natuurlijk is het mogelijk om voorafgaand een parkeerticket aan te schaffen, dit kunt u hier doen.

Lees meer Inklappen

Wie zijn de deelnemers tijdens de symposiumdagen?

RICS is toegankelijk voor professionals werkzaam binnen de Intensive Care, bijvoorbeeld: medisch specialisten, IC-verpleegkundigen, Ventilation-, Circulation- en Renal Practitioners, Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten, MC-verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Daarnaast sluit het programma goed aan voor CCU-verpleegkundigen, SEH-verpleegkundigen, HCK-medewerkers, Bachelor Medisch Hulpverleners, anesthesiemedewerkers, cardiologen, anesthesiologen, longartsen, klinische fysica, SEH-artsen en anderen geïnteresseerden in de Intensive Care. 

Lees meer Inklappen

Deze sponsors gingen u in de vorige editie voor

Platinum

Contact

Telefoon

010-2913087

maandag-donderdag, 08:00-16:00
Mail
rics@maasstadziekenhuis.nl
Post

Maasstad Ziekenhuis
Intensive Care – 2F6017
t.a.v. Dolf Weller
Maasstadweg 21
3079DZ, Rotterdam

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen. Heb je toch nog een andere vraag of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bekijk de FAQ